Beauty

Eerste hulp bij stinkvoeten

Wie last heeft van zweetvoeten kan daar behoorlijk mee verveeld zitten. Wanneer het echt erg is, durf je haast je schoenen niet meer uit te doen. Je loopt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat met schoenen en vreest iedereen te zullen afschrikken wanneer je met de voeten bloot gaat. Gelukkig zijn er wel wat middeltjes die kunnen helpen bij stinkvoeten.

Eerst en vooral zijn er talloze producten die je bij apotheker of kruidenier kunt vinden. Hierop staat aangegeven dat ze helpen tegen stinkvoeten en ze zijn veelal op basis van lavendel. Bij de ene mens helpen ze geweldig, bij de andere is het iets minder.

Wie niet zo’n fan is van al deze geurende producten kan zich tot de babyafdeling wenden. Talkpoeder en zinkzalf kunnen wonderen verrichten. Het enige wat je dient te doen is één van beide aan te brengen op pas gewassen voeten. Daar rond een frisse sok en met een beetje geluk blijf je stinkvoetenvrij.

Omdat stinkvoeten ontstaan door overmatig zweten kan je ook proberen de oorzaak aan te pakken. Open schoenen in de zomer en schoenen die lucht doorlaten in de winter kunnen het probleem al deels verminderen. Beperk het gebruik van wasverzachter, dit houdt vocht vast en zal het zweet dus opstapelen in je schoen. Om de dag van schoenen wisselen kan ook helpen, zo krijgen je schoenen tijd om te ontzweten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *