Beauty

De soorten anesthesie bij plastische chirurgie

anesthesie-bij-plastische-chirDenk je aan plastische chirurgie, maar twijfel je nog over welke soort anesthesie je zal kiezen? Anesthesie of verdoving is zeer belangrijk bij operaties, en dus zeker ook bij plastische chirurgie. Het is dus van groot belang goed geïnformeerd te zijn over de verschillende opties.

Bij lokale anesthesie wordt slechts een oppervlakkig deel van het lichaam verdoofd, zoals een bovenliggende zenuw of de huid. Dit gebeurt door een kleine hoeveelheid verdovend middel in te spuiten in en rond het deel waar de ingreep zal gebeuren. Dit kan gedaan worden door een dokter en er hoeft dus geen anesthesist aan te pas te komen. Tijdens de ingreep ben je dus volledig bij bewustzijn en maak je de operatie bewust mee. Je kan daarna ook direct naar huis.

Hiernaast kun je ook nog opteren voor regionale anesthesie. Dit lijkt sterk op de lokale, maar deze verdoving gaat dieper doordat ze in dieperliggende zenuwen wordt ingespoten. Een voorbeeld hiervan is de epidurale.

Een derde optie is algemene anesthesie. Hierbij kan het zijn dat je een nachtje moet overnachten. Je wordt namelijk volledig verdoofd en maakt de operatie niet bewust mee. Je zal er je dus ook niets van herinneren. Deze verdoving moet worden gegeven door een anesthesist. Hier is het ook vereist dat je nuchter blijft en dus zes uur voor de opname niets eet of drinkt. .

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *